Baby beter af bij gastouderopvang.

De Nederlandse regering zegt: meer aandacht voor baby in opvang      

Kinderopvangorganisaties moeten zich meer richten op de ontwikkeling van kinderen, peuters en baby's. Een mentor zal de voortgang in de gaten houden en bespreken met de ouders. Verder moet de opvang van baby's verbeterd worden.

Dat heeft minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken aan de Tweede Kamer gemeld. Zijn plannen moeten ertoe leiden dat vanaf 2017/2018 de kwaliteit van de opvang nog verder omhoog gaat.

Over de hele linie moet de kwaliteit van de beroepsmedewerkers omhoog. Dat kan door een opleidingsplan, na- en bijscholing en door de plaatsing van een of meer pedagogen op groepen. Ook moeten alle medewerkers de Nederlandse taal goed beheersen. Er komt een taaleis die in fases binnen vijf jaar zal worden ingevoerd.

Voor de opvang van baby's moeten medewerkers speciale scholing krijgen. Nu ligt de focus te veel op de verzorging terwijl er ook meer aandacht moet zijn voor de ontwikkeling van de allerkleinsten.

Ook zullen pedagogische medewerkers op een babygroep minder moeten wisselen. Volgens Asscher is het belangrijk dat de baby's meer vertrouwd raken met vaste gezichten, wat zorgt voor meer stabiliteit en emotionele veiligheid voor de baby.

Steentje voldoet al eniige tijd aan de voorgestelde kwaliteits verbetering door middel van ons leer programma Uk en Puk, daarbij hebben de baby's meestal hetzelfde vast gezicht voorzich namelijk hun eigen vertrouwde gastouder.


Steentje

Gastouderbureau "Steentje"

Spoorlaan 167

4872XM Etten-Leur

076-5037501

www.oppas-bemiddeling.nl

Geboortebord

Baby op komst? Ontvang als klant een mooi geboortebord!

Geboortebord

Contact

Heeft u een vraag of wilt u gebruik maken van onze diensten? Neem dan contact met ons op.

Contact

Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 076-5037501.